Blog

Van afspraakjes naar geluk: Hoe mannen hun exen achter zich kunnen laten en online liefde kunnen vinden.

2023-04-30

Van afspraakjes naar geluk: Hoe mannen hun exen achter zich kunnen laten en online liefde kunnen vinden.

Uit elkaar gaan kan moeilijk zijn, en mannen en vrouwen gaan er verschillend mee om. Terwijl vrouwen zich tot hun vrienden en familie wenden voor steun, hebben mannen vaak moeite om hun emoties te uiten. Eén ding dat veel mannen gemeen hebben na een scheiding is het verlangen om met hun ex-partner naar bed te gaan. Dit verlangen kan verwarrend en frustrerend zijn, maar het is een veel voorkomende ervaring. In dit artikel zullen we onderzoeken waarom mannen altijd denken aan slapen met hun exen en de impact die het kan hebben op hun online dating ervaring.

De mannelijke psyche begrijpen

Om te begrijpen waarom mannen denken aan slapen met hun exen, is het belangrijk te kijken naar hoe zij relaties benaderen. Mannen zijn vaak meer visuele wezens en hebben de neiging zich te richten op fysieke aantrekkingskracht wanneer ze met een partner zijn. Wanneer een relatie eindigt, kunnen ze het gevoel hebben dat ze iets hebben verloren dat niet kan worden vervangen. Dit kan leiden tot gedachten dat zij met hun ex naar bed willen om te proberen die fysieke verbinding terug te krijgen.

De rol van fysieke aantrekkingskracht

Fysieke aantrekkingskracht speelt een belangrijke rol in waarom mannen denken aan slapen met hun exen. Mannen kunnen zich de fysieke aspecten van de relatie herinneren en willen die band opnieuw ervaren. Ze kunnen ook de fysieke kenmerken van hun ex-partner vergelijken met potentiële nieuwe partners. Dit kan een verlangen creëren om met hun ex te slapen, omdat ze het gevoel hebben dat niemand anders die fysieke aantrekkingskracht kan evenaren.

De emotionele band

Naast fysieke aantrekkingskracht kan ook de emotionele band van mannen met hun exen leiden tot gedachten om met elkaar naar bed te gaan. Mannen missen misschien de emotionele intimiteit die ze deelden met hun exen en willen dat opnieuw ervaren. Ze kunnen ook het gevoel hebben dat ze een goede vriend hebben verloren, en samen slapen kan helpen om die band te herstellen.

De aantrekkingskracht van de ex

Mannen kunnen zich om verschillende redenen aangetrokken voelen tot het slapen met hun exen. Voor sommige mannen ligt de aantrekkingskracht van de ex in nostalgie en herinneringen. Ze kunnen met een roze bril naar hun vroegere relatie kijken en zich alleen de goede tijden herinneren. Ze kunnen ook een gevoel van comfort en vertrouwdheid voelen met hun ex, wat moeilijk te vinden kan zijn bij nieuwe partners.

De impact op online dating

Denken aan slapen met een ex kan de online dating ervaring van een man aanzienlijk beïnvloeden. Het kan het voor hem moeilijk maken om verder te gaan met zijn vorige relatie en zich te concentreren op het opbouwen van een nieuwe. Dit kan ook invloed hebben op zijn gedrag op dating apps, waar hij misschien meer geïnteresseerd is in hookups dan in betekenisvolle connecties. Ook kan het ertoe leiden dat mannen een vertekend beeld hebben van wat ze willen in een partner, omdat ze potentiële matches kunnen vergelijken met hun exen.

Moeite om verder te gaan

Als mannen niet kunnen stoppen met denken aan het slapen met hun exen, kan het moeilijk zijn om verder te gaan met de relatie. Ze kunnen moeite hebben om contacten te leggen of emotioneel beschikbaar te zijn voor nieuwe partners. Dit kan leiden tot frustratie en eenzaamheid, wat de gedachten aan het slapen met hun ex verder aanwakkert.

Focus op afspraakjes

Als mannen gefixeerd zijn op het idee om met hun ex naar bed te gaan, kunnen ze ook eerder geneigd zijn om toevallige seksuele ontmoetingen aan te gaan. Misschien zijn ze emotioneel nog niet klaar voor een nieuwe relatie en gebruiken ze de afspraakjes om hun fysieke verlangens te bevredigen. Dit kan het opbouwen van een betekenisvolle relatie in de weg staan en een cyclus van onvervulde afspraakjes in stand houden.

Het verleden achter zich laten

Hoewel het normaal is om na een relatiebreuk te denken aan slapen met een ex, is het essentieel om het verleden achter je te laten om een gezonde en bevredigende relatie op te bouwen. Hier zijn enkele tips om mannen te helpen hun vroegere relaties achter zich te laten:

Sta jezelf toe om te rouwen

Uit elkaar gaan kan moeilijk zijn, en het is essentieel om jezelf toe te staan het einde van de relatie volledig te rouwen. Neem de tijd om je emoties te verwerken en te begrijpen wat er misging in de relatie. Dit kan je helpen het verleden af te sluiten en verder te gaan.

Focus op persoonlijke groei

In plaats van je te fixeren op je voorbije relatie, richt je je op persoonlijke groei. Neem een nieuwe hobby, richt je op je carrière of werk aan het opbouwen van een sterkere band met vrienden en familie. Dit kan je helpen zelfvertrouwen op te bouwen en emotioneel klaar te zijn voor een nieuwe relatie.

Sta open voor nieuwe relaties

Tot slot, sta open voor nieuwe relaties. Hoewel het natuurlijk is om te denken aan slapen met een ex, is het belangrijk om te erkennen dat dit misschien niet de gezondste optie is. Openstaan voor nieuwe relaties kan je helpen een sterke emotionele band op te bouwen met een nieuw iemand en verder te gaan met je vorige relatie.

Conclusie

Kortom, denken aan slapen met een ex is een veel voorkomende ervaring voor veel mannen na een relatiebreuk. Het begrijpen van de redenen achter dit verlangen en het herkennen van de impact ervan op je online dating ervaring is essentieel. Door je te richten op persoonlijke groei, jezelf toe te staan om te rouwen, en open te staan voor nieuwe relaties, kun je het verleden achter je laten en een gezonde en bevredigende relatie opbouwen.

Profiel auteur

Klaas van Gelder

Datingblogger

Klaas van Gelder is een gerenommeerde online datingblogger op datingbeoordelingen.nl, die waardevolle inzichten en praktische tips deelt om betekenisvolle verbindingen te vinden in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen