Blog

Wat te doen na de seks: Een gids voor betere relaties

2022-10-10

Wat te doen na de seks: Een gids voor betere relaties

Na de seks kun je een paar dingen doen om je relatie te verstevigen en ervoor te zorgen dat de ervaring voor jullie allebei positief is. 
Eerst en vooral is het uiten van je dankbaarheid aan je partner essentieel. Een simpel "dank je wel" kan er al voor zorgen dat je partner zich gewaardeerd voelt. Hier zijn enkele andere ideeën die we aanbevelen.

Praat over wat je leuk vond

Wat vond je daar zo leuk aan? Serieus, stop even en denk erover na. Wat waren je favoriete momenten?
Praten over de goede dingen is een geweldige manier om een basis te leggen voor een betere relatie. Niet alleen voel je je dichter bij je partner na het delen van iets intiems als seks, maar je leert hem ook dieper kennen.
Het draait allemaal om communicatie, mensen.

Knuffelen

Knuffelen na de seks voelt geweldig, niet? Het is een manier om je fysiek en emotioneel te verbinden met je partner. Bovendien komt er oxytocine vrij, wat ook wel het "knuffelhormoon" wordt genoemd.
Als je knuffelt, krijg je al die voordelen en meer. U versterkt uw relatie, versterkt uw band en verdiept uw band. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

Neem een hapje

Na de seks is een goed moment om te ontspannen en te genieten van elkaars gezelschap. Sommige mensen houden van knuffelen, anderen van praten, maar mijn favoriet is een hapje eten.
Het klinkt misschien gek, maar snacks helpen om het lichaam en de geest van brandstof te voorzien. Ze zijn een goede manier om je partner te laten zien dat je geïnteresseerd bent in hun welzijn. Een beetje genegenheid na de seks kan heel ver gaan.
Dus waarom niet samen een snelle snack maken? Het is een geweldige manier om een band op te bouwen en je energie op peil te houden, zodat je de rest van de avond kunt genieten!

Samen douchen

Deze is vrij eenvoudig: samen douchen. Het is een geweldige manier om te ontspannen en tot rust te komen na de seks en het kan ook helpen je relatie te versterken.
Door samen te douchen kun je op een heel intieme manier weer contact maken met elkaar. Bovendien is het gewoon leuk. Dus waarom zou je het niet eens proberen?

Een frisse neus halen

Na de seks is het altijd een goed idee om een frisse neus te halen. Je hoeft niet ver te gaan, maar een snelle wandeling om de hoek is al voldoende. Het helpt niet alleen je hoofd leeg te maken, maar geeft je ook de kans om weer contact met elkaar te maken en te praten over de fantastische tijd die je net hebt gehad.

Geef elkaar een massage

Eén ding dat je kunt doen na de seks is elkaar een massage geven. Het is een geweldige manier om te ontspannen en contact te maken met je partner.
Bovendien voelt het fantastisch. Dus waarom zou je het niet eens proberen? Hier zijn een paar tips om je op weg te helpen:

 • Zorg dat de kamer warm is en zwak verlicht, dat helpt de sfeer te bepalen.
 • Gebruik een lichte massageolie of -lotion. Dit zal het glijden van je handen over de huid van je partner vergemakkelijken.
 • Begin met de rug en werk naar boven naar de schouders en nek.
 • Neem de tijd en wees voorzichtig. Je wilt je partner niet stressen!
 • Gebruik cirkelvormige bewegingen, lange slagen en vederlichte aanrakingen.
 • Kruip naast je partner en knuffel hem of haar als je klaar bent.

Denk na over de ervaring

Dus je hebt net seks gehad. Gefeliciteerd! Maar daar houdt het plezier niet op. Nu is het tijd om na te denken over de ervaring en ervan te leren.
Denk na over wat goed en minder goed ging. Wat waren je favoriete momenten? Wat vond je goed aan het optreden van je partner? En wat zouden jullie beiden kunnen doen om de ervaring de volgende keer nog beter te maken?
Open en eerlijk praten na de seks is een geweldige manier om je relatie te versterken en ervoor te zorgen dat je tevreden bent over de seksuele kant.

Maak een plan voor de volgende keer

Het is ook een goed idee om toekomstige plannen te bespreken en wat jullie de volgende keer zouden willen doen. Dit zal helpen om seksuele spanning op te bouwen en de dingen interessant te houden. Het is ook essentieel om ervoor te zorgen dat beide partners het eens zijn over seks.
Het kan nuttig zijn om enkele basisregels op te stellen voordat je begint. U kunt bijvoorbeeld afspreken hoe vaak u seks zult hebben, wat voor soort seks u zult hebben en waar u zich prettig bij voelt. Misschien willen jullie ook praten over fantasieën of verlangens. Dit zal ervoor zorgen dat beide partners krijgen wat ze willen uit de relatie.
Zodra je deze richtlijnen hebt vastgesteld, is het tijd om te beginnen met het plannen van je volgende seksuele ontmoeting. Zorg ervoor dat de dingen fris en spannend blijven door nieuwe dingen te proberen. Dit zal helpen om de vonk in jullie relatie levend te houden. 

Conclusie

Seks is een krachtige manier om je te binden aan je partner, maar het is niet het enige wat je kunt doen om je relatie te verbeteren. Hier zijn acht dingen die je kunt doen om je relatie sterker te maken.
1. Praat over je gevoelens.
2. Breng samen tijd door buiten de slaapkamer.
3. Maak contact met elkaar op een dieper niveau.
4. Toon jullie liefde en genegenheid in het openbaar.
5. Maak tijd voor elkaar.
6. Wees open en eerlijk tegen elkaar.
7. Steun elkaar door dik en dun.
8. Geniet van elkaars gezelschap.

Met een beetje moeite kun je je volgende seksuele ervaring nog beter maken dan de vorige.

Profiel auteur

Klaas van Gelder

Datingblogger

Klaas van Gelder is een gerenommeerde online datingblogger op datingbeoordelingen.nl, die waardevolle inzichten en praktische tips deelt om betekenisvolle verbindingen te vinden in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen