Blog

Hoe te daten met overgewicht

2022-11-02

Hoe te daten met overgewicht

Stel je voor: je hebt een afspraakje met iemand die je leuk vindt. Het gesprek loopt, de chemie is er, en je hebt een geweldige tijd. Maar dan zegt hij of zij iets dat de stemming volledig verstoort.
"Je bent zo dik." Opmerkingen als deze kunnen zeer schadelijk zijn, niet alleen voor je zelfvertrouwen, maar ook voor je dating vooruitzichten. Als je overgewicht hebt en op zoek bent naar liefde, moet je op deze dingen voorbereid zijn, en je moet weten hoe je er met gratie en evenwicht mee omgaat, en vooral, hoe je voorkomt dat ze je zelfvertrouwen aantasten.
In dit bericht worden enkele dingen besproken die je moet weten voordat je gaat daten als je overgewicht hebt. We behandelen alles van zelfvertrouwen tot datingvooruitzichten en geven je enkele tips om met kwetsende opmerkingen om te gaan.

Moet je haar vertellen dat je overgewicht hebt?

Je hebt net een meisje ontmoet dat je erg leuk vindt. Je denkt erover om haar mee uit te vragen, maar één grote vraag hangt je boven het hoofd: moet je haar vertellen dat je overgewicht hebt?
Er is geen gemakkelijk antwoord op deze vraag. Aan de ene kant heeft ze het recht om de waarheid over jou te weten. En als ze in je geïnteresseerd is, kan ze voorbij je gewicht kijken en de persoon onder je waarderen.
Maar aan de andere kant wil je haar niet afschrikken voordat het goed en wel begonnen is. Daten is tenslotte al moeilijk genoeg zonder je zorgen te maken over je gewicht.
Uiteindelijk is het aan jou of je deze informatie wel of niet bekend wilt maken. Onthoud dat eerlijkheid altijd het beste beleid is.

Verontschuldig je niet voor je lengte

Je hoeft je niet te verontschuldigen voor je omvang. Je bent een goed mens en hebt een potentiële partner veel te bieden. Het zou het beste zijn als je vertrouwen hebt in wie je bent en wat je te bieden hebt.
Er zijn genoeg mensen die je zullen waarderen om wie je bent, en je hoeft niets te veranderen. In feite, het beste wat je kunt doen is je richten op de beste versie van jezelf die je kunt zijn. En als je een speciaal iemand vindt, laat hem dan weten hoe geweldig je hem vindt.

Hoe kleed je je als je overgewicht hebt?

Het kan moeilijk zijn om met overgewicht te daten. Je wilt je zelfverzekerd en aantrekkelijk voelen, maar het is moeilijk als je niet het gevoel hebt dat je past in de mal van wat de maatschappij ons vertelt dat aantrekkelijk is.
Maar het is belangrijk om te onthouden dat je nog steeds de moeite waard bent om mee uit te gaan, ongeacht je gewicht. En de beste manier om je zelfverzekerd te voelen is je te kleden op een manier waarbij je je comfortabel en stijlvol voelt.
Hier zijn een paar tips voor kleding met overgewicht:

 • Draag kleding die goed past, zodat u een flatterend silhouet krijgt.
 • Vermijd wijde kleding, omdat die u groter doet lijken dan u bent.
 • Zoek naar kleding met interessante details, zoals ruches of borduursels, die visuele interesse toevoegen.
 • Wees niet bang om kleur te dragen! Een felgekleurd topje kan je look echt opvrolijken.

Neem afwijzing niet persoonlijk op

Als het op daten aankomt, moet je onthouden dat niet iedereen je ziet zitten. Sommige mensen kunnen je zelfs afwijzen vanwege je gewicht.
Maar vat het niet persoonlijk op. Het gaat niet om jou, maar om hen en hun eigen problemen en onzekerheden. Dus laat je niet klein krijgen. Blijf gewoon doorgaan en ga uit met wie je wilt daten.
En vergeet niet dat er genoeg mensen zijn die je leuk vinden, ongeacht je lengte. Dus richt je op het opbouwen van relaties met die mensen en laat de anderen gaan.

Wees zelfverzekerd en veilig in wie je bent

Je hoeft niet mager te zijn om te daten, en in feite ben je een vangst, ongeacht je gewicht. Maar het is essentieel om zelfverzekerd en veilig te zijn in wie je bent, waardoor je mensen naar je toe trekt.
Dus laat je gewicht niet in de weg staan bij het daten. Sta open om nieuwe mensen te ontmoeten, en ga elke date in met een open geest. Je weet nooit waar het toe kan leiden.

De beste plaatsen om vrouwen te ontmoeten met overgewicht

Als je overgewicht hebt, is een van de eerste dingen waar je mee te maken krijgt het stigma dat daarbij hoort. Helaas zien veel mensen dik zijn als een persoonlijke mislukking. En dat is niet het geval.
Er zijn tal van gezondheidsredenen voor overgewicht, en het is niet iets dat iemand van de ene op de andere dag kan "repareren". Je moet jezelf accepteren zoals je bent en verder gaan. De volgende stap is iemand vinden om je leven mee te delen.
En daar komen wij om de hoek kijken. We hebben een lijst samengesteld van de beste plaatsen om vrouwen te ontmoeten met overgewicht. En geloof ons, het is niet zo moeilijk als je denkt. De beste plekken om vrouwen te ontmoeten als je overgewicht hebt zijn eigenlijk vergelijkbaar met de beste plekken om vrouwen te ontmoeten als je niet dik bent. Het komt allemaal neer op waar je potentiële matches zijn en jezelf beschikbaar stellen.
Dat gezegd hebbende, zijn een paar specifieke plaatsen meestal meer gastvrij voor mensen van alle maten. Veel bars en clubs hebben bijvoorbeeld "ladies' nights" waar vrouwen gratis of tegen een gereduceerd tarief naar binnen kunnen. Dit is een uitstekende gelegenheid om vrouwen te ontmoeten in een ontspannen omgeving.
Een andere goede optie is online dating. Er zijn verschillende datingsites en apps die zich specifiek richten op mensen met overgewicht. En omdat je je gewicht vooraf kunt opgeven, hoef je je geen zorgen te maken dat je wordt afgewezen vanwege je omvang.
Dus, daar heb je het! Dit zijn slechts een paar van de beste plaatsen om vrouwen te ontmoeten als je overgewicht hebt. Vergeet niet om zelfverzekerd te zijn, jezelf te zijn en niet bang te zijn om jezelf te laten zien.

Samenvatting

Als je overgewicht hebt, kan daten moeilijk zijn. Je kunt het gevoel hebben dat je niets gemeen hebt met dunne mensen of dat je je lichaam moet verbergen. Misschien weet je niet waar je moet beginnen.
Maar maak je geen zorgen - wij zijn er om je te helpen. Volg deze stappen en je bent op weg om liefde te vinden.
1. Zoek een datingsite die bij je past. Veel datingsites richten zich op verschillende doelgroepen, zoek er een die bij je past en schrijf je in.
2. Upload een foto van jezelf. Dit is belangrijk - je wilt dat mensen kunnen zien hoe je eruitziet.
3. Schrijf een profiel dat weergeeft wie je bent. Dit is je kans om te schitteren - wees jezelf, en vertel mensen wat je zoekt in een relatie.
4. Begin te praten met mensen. Wees niet bang om uit te reiken - hoe meer mensen je spreekt, hoe beter je kansen om een speciaal iemand te vinden.
5. Ontmoet elkaar persoonlijk. Dit is de meest cruciale stap - een persoonlijke ontmoeting is de beste manier om te zien of er potentieel is voor een relatie.
Daten kan een uitdaging zijn, maar het hoeft niet onmogelijk te zijn. Volg deze stappen, en je zult op weg zijn om liefde te vinden!

Profiel auteur

Klaas van Gelder

Datingblogger

Klaas van Gelder is een gerenommeerde online datingblogger op datingbeoordelingen.nl, die waardevolle inzichten en praktische tips deelt om betekenisvolle verbindingen te vinden in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen