Blog

Getrouwde mannen vertellen: 5 dingen die we beu zijn om te horen

2022-08-27

Getrouwde mannen vertellen: 5 dingen die we beu zijn om te horen

Als getrouwde man kan ik je vertellen dat er een aantal dingen zijn die ik gewoon beu ben om te horen. Sterker nog, deze dingen zitten me zo dwars dat ik soms de behoefte voel om me erover uit te spreken.
Als je een getrouwde man bent, weet ik zeker dat je dat kunt begrijpen. Deze vijf dingen zijn de meest irritante en vermoeiende dingen die we dagelijks horen. Laten we er voor eens en altijd een eind aan maken!

"Mis je het om single te zijn?"

Vragen als "Mis je het single zijn?" of "Wil je je vrouw niet bedriegen?" kunnen echt vervelend zijn, en ze komen vaak van mensen die het goed bedoelen maar het gewoon niet snappen.
Ik ben gelukkig met mijn vrouw, en ik mis het helemaal niet om single te zijn. Sterker nog, ik hou ervan getrouwd te zijn. Het is de beste beslissing die ik ooit heb genomen. En ik kan je vertellen dat de meeste getrouwde mannen er net zo over denken. Dus stop alsjeblieft met ons deze vragen te stellen, want ze zijn gewoon niet eerlijk.

"Heb je ooit spijt dat je getrouwd bent?"

Je bent altijd zo gelukkig. Heb je ooit spijt dat je getrouwd bent?"
Serieus? Dit is een van de meest vervelende dingen die je een getrouwde man kunt vragen. Het is alsof je probeert een fout te vinden in onze relatie, en die is er niet. We zijn gelukkig, en we zijn verliefd. We hebben een belofte gedaan, en daar houden we ons aan.
Waarom kun je niet gewoon blij voor ons zijn?

"Je bent nu getrouwd, je kan niet naar buiten gaan en dat doen"

Je bent nu getrouwd, dus je kunt niet meer uitgaan en dat doen.
We hebben het allemaal wel eens gehoord, een goedbedoelende vriend of familielid die ons afkeurend aankijkt. Alsof we plotseling in een ander persoon zijn veranderd nu we getrouwd zijn.
Maar het punt is, we zijn nog steeds dezelfde mensen die we daarvoor waren. We hebben nu alleen een andere titel. We mogen nog steeds uitgaan en plezier maken. We brengen nog steeds graag tijd door met onze vrienden. We houden nog steeds van afspraakjes.
Dus alsjeblieft, stop met ons te vertellen wat we wel en niet mogen doen. We maken die beslissingen voor onszelf.

"Ben je niet bang dat je vrouw je gaat verlaten?"

Als je getrouwd bent, hebben mensen het gevoel dat ze je allerlei persoonlijke vragen kunnen stellen. En een van de meest voorkomende is: "Ben je niet bang dat je vrouw je gaat verlaten?"
Het is een terechte vraag, natuurlijk, maar het is er een waar we ons niet altijd zorgen over willen maken. We zijn getrouwd omdat we van elkaar houden en we zijn vastbesloten om voor de lange termijn bij elkaar te blijven.
Dus alsjeblieft, stop met ons deze vraag te stellen. We gaan onze vrouw niet verlaten alleen omdat we wat extra grijze haren hebben. We worden ouder, en dat is normaal, en we gaan er samen mee om.

"Hoe komt het dat je geen trouwring draagt?"

Het is de vraag die getrouwde mannen altijd horen, en we zijn het beu. Denk je dat we onze ringen graag afdoen als we naar de sportschool gaan of boodschappen doen?
Het lijkt misschien iets kleins, maar als je constant naar je ring wordt gevraagd, begint het te knagen. En het is niet alleen de vraag zelf die vervelend is, het zijn ook de veronderstellingen die ermee gepaard gaan.
Mensen schijnen te denken dat als je geen ring draagt, je vrijgezel moet zijn. Of dat je vrouw frigide is of zoiets. Het is echt frustrerend om met al die oordelen en veronderstellingen te maken te hebben, vooral als ze komen van mensen die je niet eens kennen.

Conclusie

Je bent waarschijnlijk moe van het horen van dezelfde opmerkingen van mensen die gewoon niet lijken te begrijpen hoe het is om getrouwd te zijn. 
Eerlijk gezegd zou het geweldig zijn als mensen zich met hun eigen zaken zouden bemoeien en ons ons leven zouden laten leiden zoals wij dat willen. We zijn gelukkig en tevreden in ons huwelijk, en dat hoeven we aan niemand te rechtvaardigen. Dus, de volgende keer dat je een getrouwde man ziet, waarom zeg je dan niet gewoon hallo in plaats van indringende vragen te stellen? Dat zouden we zeker meer waarderen.

P.S. Als je single bent en een keer wilt trouwen, moet je eerst beginnen met daten. Om dit te doen, kunt u gebruik maken van bewezen dating sites zonder het verlaten van uw huis :)

Profiel auteur

Klaas van Gelder

Datingblogger

Klaas van Gelder is een gerenommeerde online datingblogger op datingbeoordelingen.nl, die waardevolle inzichten en praktische tips deelt om betekenisvolle verbindingen te vinden in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen