Blog

De nieuwe regels van het moderne online daten

2022-09-09

De nieuwe regels van het moderne online daten

Zoals veel mensen, denk je waarschijnlijk aan online dating als een laatste redmiddel. Je hebt waarschijnlijk slechte ervaringen met online dating in het verleden, of je denkt gewoon niet dat het je tijd waard is.
Maar wat als ik je zou vertellen dat online dating eigenlijk een geweldige manier is om nieuwe mensen te ontmoeten? Wat als ik je zou vertellen dat er nieuwe regels zijn voor online dating die je kunnen helpen de juiste persoon voor jou te vinden?
In deze post, zullen we 6 nieuwe regels van de moderne online dating die u zullen helpen.

Sms'en is beter dan bellen.

Je dacht dat je de regels van het moderne daten kende, maar er zijn dingen veranderd. 
Regel nummer een: sms'en overtroeft bellen, althans in het begin. Je hebt meer kans om een reactie te krijgen als je sms't. Maar wees niet te gretig - wacht een paar uur om te antwoorden, of zelfs een dag.
Regel nummer twee: wees interessant. Geef niet alleen je waslijst van prestaties of een lijst van je favoriete boeken en films. Wees grappig, wees provocerend, wees jezelf.
Regel drie: wees niet bang om te vragen wat je wilt. Als je iemand ziet die je leuk vindt, laat het hem weten. En als je afgewezen wordt? Het is al goed, ga gewoon verder.
Regel nummer vier: blijf positief. Raak niet ontmoedigd als je niet meteen (of nooit) iets van iemand hoort. Er zit genoeg vis in de zee, dus blijf je net uitwerpen, en je zult een geweldig iemand vinden.

Schrijf korte berichten

Dus je hebt besloten om je tenen in de wereld van online dating te steken. (Goed van je!) 
Regel nummer één: houd je berichten kort. Niemand wil een roman lezen, zeker niet als ze op zoek zijn naar een date. Als je het niet in een paar zinnen kunt zeggen, is het waarschijnlijk niet de moeite waard om te zeggen.
Regel nummer twee: wees specifiek. Als je je profiel schrijft, maak dan geen algemene lijst van interesses zoals "films" of "reizen". Geef mensen een idee van waar je echt mee bezig bent, en ze zullen eerder geneigd zijn om contact met je op te nemen.

Geef profiel foto's voorrang boven al het andere

Als het op online daten aankomt, zal iedereen eerst je profielfoto zien. Het is dus cruciaal dat je een goede eerste indruk maakt en je beste beentje voor zet.
Dat betekent geen wazige selfies of foto's waarop je er niet op je best uitziet. Je wilt eruit zien alsof je plezier hebt en van het leven geniet - want dat is wie je wilt aantrekken.
Denk dus goed na over het kiezen van de juiste foto's voor je profiel. En zorg ervoor dat ze van hoge kwaliteit zijn en representatief voor wie je bent.

Accepteer dat anderen je in de steek zullen laten, misschien wel vaak.

Je hebt vast wel eens het oude gezegde gehoord: "Het leven is tweerichtingsverkeer." Nou, hetzelfde geldt voor dating. Het gaat niet alleen om jou, en het gaat niet alleen om hen. Je moet evenveel geven als je neemt, en begrijpen dat mensen je in de steek zullen laten. Heel veel.
Het is gewoon de manier waarop dingen zijn deze dagen. We hebben het allemaal druk, en iedereen heeft veel aan zijn hoofd. Vat het dus niet persoonlijk op als iemand je last-minute afzegt of een afspraakje laat schieten. Ze doen het waarschijnlijk niet omdat ze je niet leuk vinden - ze doen gewoon wat ze moeten doen om hun eigen zaken te regelen.
Het beste wat je kunt doen is begripvol en flexibel zijn. Stop niet al je eieren in één mand; wees bereid om met de stroom mee te gaan. Als een date niet doorgaat, is er altijd wel een andere om de hoek.

Weg met de leugens op datingsites.

Het wordt steeds moeilijker om feit van fictie te onderscheiden in de online dating wereld. Tegenwoordig zet iedereen zijn beste beentje voor, wat betekent dat je veel mensen tegenkomt die niet echt zijn wie ze zeggen dat ze zijn.
Daarom is het essentieel om proactief te zijn in het uitfilteren van de leugens. Begin met het letten op de details van iemands profiel. Zijn ze overdreven groot? Overdrijven ze hun functie? Als er iets niet klopt, is dat het waarschijnlijk wel.
Een ander ding om op te letten zijn rode vlaggen in je gesprekken. Als iemand bijvoorbeeld altijd om geld of cadeaubonnen vraagt, is dat een duidelijk teken dat hij niet in orde is. Vertrouw op je instinct, en wees niet bang om weg te lopen van een situatie die niet goed voelt.

Wees niet bang om te experimenteren.

De wereld van online dating verandert voortdurend, dus het is essentieel om flexibel en open-minded te blijven. Wees niet bang om te experimenteren met verschillende manieren om mensen te ontmoeten of verschillende sites en apps.
En als je geen geluk hebt, wees dan niet bang om iets nieuws te proberen. Je weet nooit wat voor jou kan werken.
Dus daar heb je het-6 nieuwe regels van online dating die je zullen helpen vinden wat je nodig hebt in het digitale tijdperk. Ga er nu op uit en begin met swipen!

Profiel auteur

Klaas van Gelder

Datingblogger

Klaas van Gelder is een gerenommeerde online datingblogger op datingbeoordelingen.nl, die waardevolle inzichten en praktische tips deelt om betekenisvolle verbindingen te vinden in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen