Blog

11 sms-fouten die u zullen stoppen van het krijgen van de datum

2022-10-05

11 sms-fouten die u zullen stoppen van het krijgen van de datum

Je hebt eindelijk iemand ontdekt met wie je zou willen uitgaan na enige tijd zoeken op een datingsite of app. Je wisselt telefoonnummers uit en begint elkaar te sms'en. Maar dan, om de een of andere reden, beginnen de dingen te verslechteren. Op het laatste moment van je date, zegt hij/zij af of reageert niet op je berichten.

Wat ging er mis?

De kans is groot dat het komt door een aantal sms-fouten waarvan je je misschien niet eens bewust bent. In dit artikel laten we je 11 veelvoorkomende sms-fouten zien die je kansen op een date kunnen verpesten.

Het verzenden van één-woord antwoorden

Wanneer je een potentiële date sms't, is het essentieel om het gesprek gaande te houden. En dat betekent op tijd reageren op hun berichten.
Maar het sturen van één-woord antwoorden gaat je niet helpen om dat te bereiken. In feite kan het het tegenovergestelde effect hebben en ervoor zorgen dat de andere persoon zijn interesse verliest. Antwoord met iets inhoudelijks, iets dat het gesprek gaande houdt.

Lange alinea's sturen

Wanneer je iemand sms't waarin je geïnteresseerd bent, is het laatste wat je wilt doen lange alinea's tekst sturen. Waarom? Omdat het overweldigend is en een grote afknapper.
Denk eens na - zou jij een lange tekst willen ontvangen van iemand die je nauwelijks kent? Waarschijnlijk niet. Je zou waarschijnlijk denken dat ze te hard hun best doen of dat ze gewoon wanhopig zijn.
De beste manier om iemand te sms'en is om je berichten kort en krachtig te houden. Zo overdonder je hem niet en hou je het gesprek gaande.

Elk bericht onmiddellijk beantwoorden

Wanneer je een geïnteresseerd iemand sms't, is het verleidelijk om elk bericht onmiddellijk te beantwoorden. Maar dit kan juist het tegenovergestelde effect hebben van waar je op hoopt.
Wanneer iemand wacht op een antwoord en dat niet meteen krijgt, begint hij zich af te vragen wat er aan de hand is. Misschien ben je niet meer geïnteresseerd? Misschien heb je het druk? Hoe langer ze wachten, hoe meer ze gaan twijfelen.
In plaats van meteen te antwoorden, neem een pauze van je telefoon en geef jezelf wat tijd om te reageren. Dit zal de ander laten zien dat je geïnteresseerd bent en hun tijd waardeert.

Het duurt te lang om te antwoorden

Het is al een paar uur geleden dat je de tekst kreeg, en je debatteert hoe lang je moet wachten om te antwoorden. Je wilt niet te gretig overkomen, maar je wilt ook niet dat de ander denkt dat je niet geïnteresseerd bent. Klinkt dat bekend?
Als dit iets is dat je tegenhoudt, dan is het tijd voor verandering. Als je er te lang over doet om te antwoorden, heeft de ander het gevoel dat hij of zij voor jou geen prioriteit heeft. En dat is zeker niet de boodschap die je wilt uitzenden.
Dus hoe lang moet je wachten? Ik zou aanraden om maximaal binnen een uur of twee te reageren. Op die manier laat je zien dat je geïnteresseerd bent, en respecteer je hun tijd.

Argumenten beginnen via tekst

Het zal je misschien verbazen dat ruzie maken via sms een van de grootste afknappers is voor potentiële dates. Het is niet hetzelfde als face-to-face praten, waarbij je de reactie van de ander kunt zien en zijn lichaamstaal kunt lezen.
Sms'en is een koude en onpersoonlijke manier van communiceren en kan gemakkelijk tot misverstanden leiden. Als je een meningsverschil hebt met iemand, is het altijd beter om persoonlijk met hem te praten. Je hebt dan meer kans om het probleem op te lossen, en je beschadigt je relatie niet.

Exen ter sprake brengen

Misschien maak je de fout om in je teksten te veel over je exen te praten. Dit is een grote afknapper voor de meeste mensen, en het is zeker niet aantrekkelijk.
Het is normaal dat je sommige dingen uit je verleden wilt delen, maar het is beter om het luchtig en luchtig te houden als je iemand sms't waarin je geïnteresseerd bent. Bewaar de diepgaande gesprekken voor als je die persoon in levende lijve ontmoet.
En als je het echt niet kunt laten om over je exen te praten, zorg er dan voor dat je het op een positieve manier doet, zodat de ander niet het gevoel krijgt dat hij of zij met hem of haar concurreert. Bijvoorbeeld: "Ik ben blij dat ik nu over mijn ex heen ben. Hij was nogal een eikel."

Klagen over je leven

Klagen is het ergste wat je kunt doen als je iemand probeert te imponeren, en het is een grote afknapper, waardoor je vijandig en oninteressant overkomt.
Als je een slechte dag hebt, is dat één ding. Maar laat je slechte dag geen tirade worden over hoe het leven zuigt en alles verschrikkelijk is. Niemand wil een Negative Nancy daten.
Bovendien is het saai om iemand maar door te horen gaan over zijn problemen. Bewaar dat voor je vrienden - hou het vrolijk als je iemand sms't waarop je indruk wilt maken.

Te snel persoonlijke vragen stellen

Je denkt misschien dat het stellen van persoonlijke vragen een uitstekende manier is om iemand te leren kennen, maar het kan juist het tegenovergestelde effect hebben.
Als je iemand meteen met persoonlijke vragen bestookt, geeft dat hem het gevoel dat je zijn privacy probeert weg te nemen. Het is het digitale equivalent van te dichtbij komen. En het is een grote afknapper.
Dus bewaar de persoonlijke vragen voor later, nadat je wat vertrouwen hebt opgebouwd. En zelfs dan, stel alleen vragen die echt relevant zijn voor het gesprek.

Te snel seksueel worden

Te vroeg seksueel worden is wanneer je begint te praten over seks of seksuele toespelingen in je teksten voordat je zelfs op een date bent. Als vrouwen zulke teksten zien, raken ze uitgeschakeld en reageren ze niet meer. Om deze sms-fout te voorkomen, beperk je het seksuele gesprek tot een minimum, of begin er pas over als je een paar dates hebt gehad en je je meer op je gemak voelt bij elkaar.

Ongevraagd foto's sturen

Het zal je misschien verbazen dat ongevraagde foto's een van de grootste sms-fouten zijn die je kunt maken. Waarom? Om te beginnen is het een grote afknapper, en niemand wil zomaar een foto van je geslachtsdelen ontvangen.
Maar er is nog een reden waarom ongevraagde foto's een no-no zijn: ze kunnen worden geïnterpreteerd als stalken. En geloof me, je wilt niet gezien worden als een stalker. Het is een grote rode vlag en zal elke potentiële date in zijn tracks stoppen.
Dus als je een date wilt scoren, hou je broek aan en bewaar de naaktfoto's voor later. Geloof me, het zal het wachten waard zijn.

De ander bombarderen met berichten

Je bent misschien opgewonden nadat je iemands nummer hebt gekregen, maar bombardeer hem niet met berichten, het kan wanhopig overkomen en zal hem of haar afschrikken. Begin langzaam door één bericht te sturen en wacht op een reactie. Als je niets hoort, wacht dan een paar uur en stuur dan nog een bericht.
Let ook op de toon van je berichten. Wees niet te opdringerig of kom niet over alsof je alleen geïnteresseerd bent in seks. Houd het gesprek luchtig en flirterig, en stel vragen over de ander. Op die manier weet je waar ze in geïnteresseerd zijn en kun je je gesprekken daarop afstemmen.

Conclusie

Het is essentieel om deze fouten tijdens het sms'en te vermijden, want ze kunnen de persoon in wie je geïnteresseerd bent snel afzetten. Of je nu op zoek bent naar liefde of gewoon casual seks, het volgen van deze eenvoudige tips zal je helpen de date te krijgen. Dus, de volgende keer dat je iemand sms't, houd deze fouten in gedachten en vermijd ze ten koste van alles!

Profiel auteur

Klaas van Gelder

Datingblogger

Klaas van Gelder is een gerenommeerde online datingblogger op datingbeoordelingen.nl, die waardevolle inzichten en praktische tips deelt om betekenisvolle verbindingen te vinden in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen