Blog

Waarom "Nice Guys" als laatste eindigen in de datingwereld (en hoe dat te verhelpen)

2022-08-28

Waarom

Als aardige man is je waarschijnlijk herhaaldelijk verteld dat je assertiever en "egoïstischer" moet gaan zijn als je succes wilt vinden in de datingwereld. Maar wat betekent dat eigenlijk? En is het echt nodig?
In dit artikel zullen we kijken naar de veel voorkomende redenen waarom aardige jongens eindigen laatste en bieden tips over hoe je je aanpak te veranderen en beginnen met het zien van betere resultaten.

Het probleem van een "aardige man" zijn

Dus je bent een aardige vent. Je houdt de deur open voor mensen, zegt altijd alsjeblieft en dank je, en bent altijd bereid om een helpende hand te bieden. Maar het lijkt erop dat de dames niet zo geïnteresseerd in je zijn om een of andere reden.
Wat is hier aan de hand? Het is simpel, je trapt in de val om een aardige vent te zijn. En het blijkt dat te aardig zijn het tegenovergestelde effect kan hebben van waar je op hoopt.
Je laat niets van je persoonlijkheid zien als je een aardige jongen bent, en je laat je ware kleuren niet doorschijnen, met als resultaat dat je flauw en oninteressant overkomt. Vrouwen voelen zich aangetrokken tot mannen die een sterke persoonlijkheid hebben en die weten wat ze willen in het leven.
Dus hoe kun je dit oplossen? De eerste stap is om jezelf te zijn. Wees oprecht, wees authentiek, en laat je persoonlijkheid zien. En als het gaat om dating, stop met zo hard proberen om haar te behagen en focus op het behagen van jezelf in plaats daarvan.

Wat vrouwen echt willen in een partner

Als het gaat om wat vrouwen willen in een partner, zijn er een paar dingen die je moet weten.
Vrouwen willen niet "op een voetstuk geplaatst worden." Je zou kunnen denken dat door aardig en meegaand te zijn, je haar laat zien hoeveel je om haar geeft, maar het enige wat je echt doet is haar het gevoel geven dat ze verstikt wordt. Vrouwen willen iemand die hen als gelijken behandelt, niet iemand die hen vanaf de zijlijn aanbidt.
Nog iets dat je moet weten? Het "moeilijk te krijgen" spelen werkt niet. In feite, het doet precies het tegenovergestelde. Als je begint met het onthouden van aandacht of jezelf terugtrekt uit gesprekken, zal ze nieuwsgierig worden naar wat je van plan bent. En voor je het weet, zal ze je achterna zitten.
Als laatste, vrouwen willen dat je een beetje egoïstisch bent. Ze willen niet dat je hun behoeften boven die van jezelf stelt, maar ze willen wel dat je ervoor zorgt dat er ook voor jouw behoeften wordt gezorgd. Dus ga je gang en maak dat weekend tripje met je vrienden of pak die late-night game, maar zorg ervoor dat ze weet dat ze altijd een top prioriteit in je leven is.

Het verschil tussen aardig zijn en opdringerig zijn

Als je een aardige jongen bent, is het je misschien vergeven als je denkt dat beleefd zijn en vrouwen goed behandelen je zal geven wat je wilt. Helaas, het is niet zo eenvoudig.
In de dating wereld, wordt aardig zijn vaak verward met een pushover zijn. En vrouwen zien daar dwars doorheen. Ze willen een sterke, beslissende man die weet wat hij wil.
Dus hoe kun je die man worden? Het zal niet makkelijk zijn, maar het is zeker te doen. Je moet beginnen met voor jezelf op te komen en leren hoe je nee moet zeggen. Je moet ook weten hoe je de situatie onder controle kunt krijgen en beslissingen kunt nemen op basis van wat JIJ wilt, niet wat anderen van je willen.
Het zal niet gemakkelijk zijn, maar als je bereid bent om in het werk, kunt u zeker dingen om te draaien en de eerste plaats in de dating wereld te eindigen.

Hoe assertief te zijn zonder een eikel te zijn

Je vraagt je misschien af hoe je assertiever kunt zijn zonder een eikel te worden. Nou, het draait allemaal om het vinden van een balans. Je wilt streng en duidelijk zijn in je communicatie zonder onbeleefd of opdringerig te zijn.
Hier zijn een paar tips om je te helpen:
1. Zorg ervoor dat je duidelijk bent over wat je wilt.
2. Kom voor jezelf op, maar wees bereid tot een compromis.
3. Wees respectvol voor de gevoelens van de ander.
4. Blijf kalm en beheerst, zelfs als het moeilijk wordt.
5. 5. Gebruik "ik"-uitspraken in plaats van "jij"-uitspraken.
Als u de kunst van assertiviteit onder de knie krijgt, zult u op weg zijn naar succesvolle relaties met de mensen in uw leven.

De voordelen van een "aardige vent" zijn

Hier is het ding: een aardige vent zijn heeft een heleboel voordelen. Om te beginnen, het maakt je meer sympathiek, mensen zullen meer bij je in de buurt willen zijn, en je zult ook gezien worden als meer betrouwbaar en geloofwaardig.
Maar een aardige jongen zijn kan je ook schaden in de dating wereld. Vrouwen zien aardige jongens vaak als saai of zwak en worden niet altijd gezien als "mannelijk" genoeg. Dus hoe kun je dit oplossen?
De eerste stap is om te stoppen met zo hard proberen het iedereen naar de zin te maken. Wees jezelf, en focus je op het voeren van oprechte gesprekken met vrouwen waar je interesse in hebt. Ten tweede, zorg ervoor dat je je van tijd tot tijd van je assertieve kant laat zien. Vrouwen houden van een man die weet wat hij wil en die niet bang is om er achteraan te gaan. Ten slotte, wees zeker van jezelf. Niemand is perfect, maar als jij in jezelf gelooft, zullen vrouwen ook in jou gaan geloven.

Hoe haal je het meeste uit je datingleven?

Daten kan een uitdaging zijn, vooral als je het gevoel hebt dat je alles "goed" doet en het toch niet lijkt te lukken. Het kan gemakkelijk zijn om jezelf de schuld te geven of het gevoel te hebben dat je niet goed genoeg bent, maar je benadering van dating kan het echte probleem zijn.
De sleutel tot succes in de dating wereld is te begrijpen dat "aardige jongens" laatste eindigen. Om blijvende liefde te vinden, moet je beginnen met meer assertief te zijn en leren om voor jezelf op te komen.
Wees niet bang om jezelf daar te zetten en gaan na wat je wilt. Met een beetje oefening, zult u in staat zijn om de mal te breken en beginnen met het vinden van succes in de dating wereld.

Profiel auteur

Lieke Kibert

Datingexpert

Lieke Kibert, een gerenommeerde online datingexpert op datingbeoordelingen.nl, deelt waardevolle inzichten en praktische tips om succesvol te zijn in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen