Blog

Van matchen tot ontmoeten: Tips voor de overgang van online naar persoonlijk daten

2023-04-15

Van matchen tot ontmoeten: Tips voor de overgang van online naar persoonlijk daten

Online dating heeft het gemakkelijker gemaakt voor mannen om in contact te komen met vrouwen en liefde of casual relaties te vinden. De overgang van online communicatie naar persoonlijke ontmoetingen kan echter een uitdaging zijn. In deze gids geven we stap voor stap tips en aanwijzingen voor acties, van het matchen met een vrouw op de datingsite tot het offline ontmoeten met haar en het hebben van de eerste seks.

Matchen met een vrouw op een datingsite

De eerste stap in online dating is het matchen met een vrouw op een datingsite. Om je kansen te vergroten om iemand te bereiken die bij je past, moet je eerlijk zijn in je profiel en ervoor zorgen dat je foto's recent en accuraat zijn. Wanneer je door potentiële matches bladert, lees dan hun profielen zorgvuldig en zoek naar gedeelde interesses of waarden die je kunt gebruiken om een gesprek te beginnen.

Een gesprek beginnen

Als je eenmaal met iemand gematcht hebt, is de volgende stap het beginnen van een gesprek. Het is belangrijk om respectvol en oprecht te zijn in je berichten. Vermijd het gebruik van algemene pick-up lines en laat zien dat je de tijd hebt genomen om hun profiel te lezen en dat je oprecht geïnteresseerd bent om hen te leren kennen.
Voorbeeld van de eerste online communicatie:

 • "Hé, ik zag dat je echt van koken houdt. Wat is je favoriete gerecht om te maken? Ik hou van experimenteren met nieuwe recepten in de keuken."
 • "Hoi, ik zag dat we allebei van wandelen houden. Heb je de laatste tijd nog goede wandelingen gemaakt? Ik ben van plan om dit weekend een nieuw pad te verkennen."
 • "Ik las je profiel en zag dat we veel gemeen hebben. Wat doe je voor de lol?"
 • "Ik zag dat je van reizen houdt. Wat was je favoriete reis?"

Verplaats het gesprek van de dating app of website.

Om een diepere band met iemand te creëren, is het verplaatsen van je gesprekken van de dating app of website essentieel. Hoewel je in eerste instantie moet chatten op het platform om interesse in elkaar te peilen, zul je op een gegeven moment willen overschakelen naar iets intiemers.
Navigeren door het landschap van datingwebsites kan beperkt zijn, waardoor het onmogelijk is om je volledig te uiten. Voortdurend switchen tussen applicaties en messaging apps draagt alleen maar bij aan dat gevoel van frustratie. Om je ervaring soepeler en moeitelozer te maken, kun je telefoonnummers of social media handles uitwisselen.
Als de gesprekken eenmaal weg zijn van de app, is het tijd om dieper te gaan en echt te begrijpen wat elkaar drijft. Je kunt een gesprek of videochat sessie organiseren om elkaars communicatiestijl en karakter beter te begrijpen. 

Het gesprek offline halen

Na een paar gesprekken, als de connectie wederzijds is, is het tijd om de dingen buiten beeld te brengen. Begin met het voorstellen van een specifieke datum, tijd en plaats om elkaar te ontmoeten. Zorg ervoor dat het een geschikte openbare plaats is voor jullie beiden.
Probeer creatief te zijn en denk buiten het kader bij het plannen van de date. In plaats van een typisch diner en een film, stel een activiteit voor die jullie beiden leuk vinden of die jullie in jullie online gesprekken bespreken. 
Voorbeeld van online communicatie:

 • "Hé, heb je zin om deze week een keer koffie te gaan drinken? Ik weet een geweldige plek in de buurt van je kantoor."
  "Ik dacht eraan om vrijdag een escape room te doen? Ik heb gehoord dat het heel leuk is.
  "Zouden we dit weekend gaan fietsen? Ik weet een geweldig pad bij het meer."

Voorbereiding op de eerste date

Als de eerste date nadert, is het belangrijk om je voor te bereiden. Kleed je gepast voor de gelegenheid, maar zorg ervoor dat je je comfortabel en zelfverzekerd voelt in wat je draagt. Plan de logistiek van de date, inclusief vervoer en locatie, en kom vroeg om een goede indruk te maken.
Voorbeeld van communicatie:

 • "Ik kijk ernaar uit om je morgen te ontmoeten. Ik draag een blauw overhemd en een spijkerbroek. Het café bevindt zich in Main Street, en ik zal er een paar minuten eerder zijn."
 • "Het is geweldig dat we de volgende stap nemen en elkaar persoonlijk ontmoeten! Ik ben super enthousiast. Kun je me vertellen wat je draagt zodat ik je makkelijk kan herkennen?"

Een goede indruk maken

De eerste indruk is cruciaal in elke relatie. Kom op tijd, wees aanwezig en luister actief, zodat ze zich gehoord en gewaardeerd voelt. Houd het gesprek positief, en vermijd het bespreken van controversiële of gevoelige onderwerpen. Bied aan om de rekening te betalen, maar dring niet aan als ze die wil delen.
Als de date goed gaat, stel dan een tweede date voor voordat je afscheid neemt. Zo niet, wees dan beleefd en respectvol, en dring geen tweede date op als er geen chemie is.

Verder gaan

Als de eerste date goed ging en jullie beiden genoten van elkaars gezelschap, dan is het tijd om verder te gaan. Stel een tweede date voor of maak plannen om samen iets te doen wat jullie allebei willen. Doe het rustig aan en communiceer openlijk over jullie bedoelingen en verwachtingen.
Voorbeeld van communicatie:

 • "Ik vond het erg gezellig met je vanavond. Zullen we volgende week uit eten gaan?"
 • "Het was zo leuk om je beter te leren kennen. Wil je dit weekend een kunsttentoonstelling bekijken?"

Laatste gedachten

Het verplaatsen van gesprekken van online naar offline is een grote stap in elke relatie. Door deze tips te volgen, kun je ervoor zorgen dat het proces soepel verloopt zonder ongemakken. Met wat voorbereiding en inspanning zul je binnenkort een betekenisvolle relatie beginnen met een speciaal iemand.
Als het gaat om fysieke intimiteit, zorg er dan voor dat je een niveau van vertrouwen en comfort hebt bereikt voordat je verder gaat. Doe altijd aan veilige seks en respecteer de grenzen en wensen van je partner.
Veel succes!

Profiel auteur

Lieke Kibert

Datingexpert

Lieke Kibert, een gerenommeerde online datingexpert op datingbeoordelingen.nl, deelt waardevolle inzichten en praktische tips om succesvol te zijn in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen