Blog

Hoe herken je een kakkerlak: 5 tekenen dat je partner je aan het roachen is

2022-09-01

Hoe herken je een kakkerlak: 5 tekenen dat je partner je aan het roachen is

Misschien heb je de term roaching wel eens horen vallen in de dating wereld de laatste tijd. Dus, wat is het?
In een notendop, roachen is wanneer iemand van de ene relatie naar de andere hopt zonder zich volledig te binden. Ze zien misschien andere mensen aan de zijkant, of ze kunnen je gewoon aan het lijntje houden terwijl ze nog steeds hun opties aan het verkennen zijn. Maar hoe dan ook, ze zijn niet eerlijk tegen je, en dat is niet eerlijk.
Als je denkt dat je belazerd wordt, let dan op een paar tekenen. 

De eerste tekenen van roaching in een relatie

Je bent al een tijdje met iemand aan het daten, en alles gaat geweldig. Maar dan, uit het niets, begint je partner zich terug te trekken. Hij of zij belt niet meer zo vaak, of hij of zij verzint smoesjes waarom hij of zij je niet kan zien.
Wat is er aan de hand? Zou hij je kunnen bedriegen? Het antwoord is ja, en het heet roaching. Roaching is wanneer je partner je begint te bedriegen maar de relatie niet wil beëindigen. Dus in plaats van het uit te maken, bedriegt hij je en hoopt dat je er nooit achter komt.
Hoe kun je zien of je partner vreemdgaat? Hier zijn vijf tekenen om op te letten:
1. Ze beginnen excuses te maken waarom ze je niet kunnen zien.
2. Ze beginnen je minder vaak te bellen of te sms'en.
3. Ze beginnen plannen af te zeggen op het laatste moment.
4. Hun gedrag verandert op een manier die suggereert dat ze iets verbergen.
5. Ze worden meer bezitterig en beschermend over hun telefoon en computer. Als je een van deze tekenen ziet, moet je met je partner praten en uitzoeken wat er aan de hand is. Roaching is een ernstige schending van vertrouwen, en het is niet iets dat van de ene op de andere dag kan worden opgelost. 

Roaching - motieven om het te doen

Maar hier is het ding: roaching gaat niet over liefde of verbinding. Het gaat om gemak. Je partner weet dat als hij met iemand anders afspreekt, hij je toch op de hoogte kan houden van alle belangrijke dingen. Ze zien nog steeds je gezicht en genieten van je gezelschap zonder dat ze te maken krijgen met de verplichtingen van een echte relatie.

Wat te doen als je denkt dat je wordt beroofd

Je kunt een paar dingen doen als je denkt dat je wordt gerached.
Ten eerste, praat met je partner. Ze zullen bereid zijn om dat gesprek te voeren als ze eerlijk tegen je zijn en niets te verbergen hebben. Als hij er niet over wil praten, is dat een rode vlag.
Ten tweede, kijk naar de tekenen. Als je partner altijd op het laatste moment plannen afzegt, of als hij constant excuses verzint waarom hij je niet kan zien, dan is dat een teken dat er misschien iets aan de hand is.
Ten derde, wees niet bang om naar je vrienden en familie te vragen. Zij kunnen je misschien helpen om de dingen vanuit een ander perspectief te zien, en ze kunnen je ook steun bieden als het moeilijk wordt.
Ten vierde, als je partner altijd alles in het werk stelt om ervoor te zorgen dat je er niet bent als hij met andere mensen praat, of als hij onbetrouwbaar doet over met wie hij online praat, dan is dat een rode vlag.

Hoe Roaching te voorkomen in je eigen relatie

Roaching is een grote dating no-no, en het is, helaas, steeds vaker voor. Dus hoe voorkom je dat je partner je belazerd?
Nou, ten eerste is het essentieel om je bewust te zijn van de tekenen die hierboven zijn genoemd. 
En ten tweede, vertrouw op je gevoel. Als iets niet goed voelt, is het dat waarschijnlijk ook. Als je het gevoel hebt dat je partner je ontrouw is, praat er dan met hem over. Hoe eerder je het probleem aanpakt, hoe beter. 

Profiel auteur

Lieke Kibert

Datingexpert

Lieke Kibert, een gerenommeerde online datingexpert op datingbeoordelingen.nl, deelt waardevolle inzichten en praktische tips om succesvol te zijn in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen