Blog

De top 9 regels van Vrienden met Voordelen

2022-09-03

De top 9 regels van Vrienden met Voordelen

Wat betreft Vrienden met Voordelen, zijn er veel dingen die je moet onthouden als je wilt dat de regeling werkt voor beide partijen.
Je moet duidelijk zijn over wat elke persoon verwacht van de relatie, en dit is waar het stellen van grenzen van pas komt. Je moet ook respectvol met elkaar omgaan en de communicatie open houden.
In dit artikel bespreken we de top 10 regels van Friends with Benefits. Door deze regels te volgen, zul je in staat zijn om een gezonde en gelukkige relatie met je vriend met voordelen te onderhouden.

Regel # 1: Hou het informeel

Net als in elke andere relatie, zijn er een aantal basisregels te volgen met betrekking tot vrienden met voordelen. Regel 1 is om het informeel te houden, niet over je gevoelens te praten of emotioneel aan elkaar gehecht te raken.
Het is ook belangrijk om duidelijk te zijn over wat je van de regeling wilt. Ben je alleen maar op zoek naar een informele ontmoeting of wil je iets meer? Het kan snel uit de hand lopen als jullie niet op één lijn zitten.

Regel 2: Stel een aantal basisregels op

Jij en je vriend met voordelen moeten het eens zijn over een aantal basisregels voordat jullie beginnen met elkaar te koppelen. 
Het is essentieel om op één lijn te zitten wat betreft seks, zoals hoe vaak je elkaar zult zien als je exclusief bent, en wat voor soort seksuele activiteit je prettig vindt.

Regel 3: Houd je opties open

Regel #3 gaat over het openhouden van je opties. Onthoud dat dit een ongebonden situatie is, dus je wilt je niet te veel hechten aan je FWB.
Blijf open om andere mensen te zien, en hou je communicatie met je FWB luchtig en ongedwongen. Op deze manier blijven jullie beiden gelukkig en voldaan.

Regel 4: Word niet jaloers

Dus jij en je vriend met voordelen kunnen het goed met elkaar vinden. Jullie genieten allebei van ongedwongen seks en geen van jullie is op zoek naar meer. Maar dan, op een dag, begint je vriend jaloers te worden. Ze stellen vragen als, "Waarom ga je altijd met andere mensen om?" of "Met wie was je aan de telefoon?"
Wat doe je in zo'n situatie? Nou, regel nummer vier is om niet jaloers te worden. Als je vriend bezitterig begint te worden, is het tijd om de afspraak te beëindigen en verder te gaan. Houd de dingen casual en drama-vrij door weg te sturen van alle situaties die jaloezie of conflicten kunnen veroorzaken.

Regel #5: Hou het lichamelijk

Regel nummer 5 is om het fysiek te houden. Dit betekent dat je het seksgedeelte van je relatie op de voorgrond moet plaatsen. Geen behoefte aan lange gesprekken, geen behoefte aan diepe emoties. Hou het gewoon simpel en lichamelijk.
Dit lijkt misschien een no-brainer, maar het is een regel die veel mensen vergeten. Ze raken verstrikt in de emotionele kant van de zaak, en voor ze het weten zitten ze in een volledige relatie. En zoals we allemaal weten, kunnen relaties rommelig en ingewikkeld zijn.
Dus als je het simpel wilt houden, blijf dan bij de basis en hou het lichamelijk. Je zal jezelf later dankbaar zijn.

Regel 6: Wees eerlijk

Als je je friends with benefits regeling vlot wil laten verlopen, dan moet je eerlijk zijn tegen elkaar. Dit betekent dat je open moet zijn over je gevoelens en verwachtingen.
Het is belangrijk om te onthouden dat dit een relatie is gebaseerd op wederzijds gemak, dus verwacht niet te veel van je vriend met voordelen. En wees niet te aanhankelijk - vergeet niet dat je niet in een vaste relatie zit.
Als jullie je allebei aan deze regels kunnen houden, ben je verzekerd van een leuke en ongedwongen relatie die geen drama of hartzeer met zich meebrengt.

Regel 7: Word niet te intiem

Je denkt misschien: "Nou, dit klinkt allemaal geweldig, maar hoe kan ik ervoor zorgen dat ik niet te close wordt met mijn vriend en de vriendschap verpest?" Regel #7 gaat allemaal over afstand houden.
Onthoud dat het hele punt van deze regeling is om te voorkomen dat je gekwetst wordt. Breng dus niet al je tijd door met je vrienden, en laat je niet voor hen vallen. Hou het luchtig en zorgeloos, en dan komt het wel goed.

Regel #8: Wees discreet

Je moet ook discreet zijn als het gaat om je friends with benefits. Vertel niet iedereen die je kent over je regeling - dat maakt het alleen maar ingewikkelder.
En begin niet op te scheppen tegen je vrienden over hoe geweldig je seksleven is nu je een FWB regeling hebt. Geloof me, ze willen het niet horen. De bedoeling van zo'n relatie is om het geheim te houden.
Dus wees discreet, en je zult in staat zijn om van je vriend met voordelen te genieten zonder enig drama of complicaties.

Regel 9: Amuseer jezelf

Je bent eindelijk klaar om een vrienden-met-voordelen regeling uit te proberen, en je bent opgewonden! Maar voordat je je te veel laat meeslepen, zijn er een paar dingen die je in gedachten moet houden.
Eerst en vooral: maak plezier! Dit moet voor jullie allebei een leuke, zorgeloze ervaring zijn. Als het te veel werk wordt, of als een van jullie zich ongemakkelijk voelt, is het tijd om het voor gezien te houden.
Nog iets om in gedachten te houden? Vergeet je andere vrienden niet! Het is niet omdat je in een vrienden-met-voordelen situatie zit, dat je niet meer met ze om kunt gaan. Ik zou zelfs aanraden om regelmatig met een groepje af te spreken, zodat je niet te kleverig wordt met je FWB.

Waar vind je Friend with Benefits?

Nu je de top 9 Friends with Benefits regels kent, is het tijd om iemand te vinden om een regeling mee aan te gaan. Gelukkig zijn er genoeg manieren om dit te doen.

Als je op kantoor werkt, probeer dan iemand mee uit te vragen voor koffie of een drankje na het werk. Dit is een goede manier om iemand beter te leren kennen, en je kunt peilen of ze interesse hebben in een ongedwongen relatie.
Een andere optie is online daten. Er zijn tal van websites en apps die zich richten op mensen die op zoek zijn naar vrienden met voordelen. Wees wel eerlijk over je verwachtingen, en verspil niemands tijd als je niet op zoek bent naar hetzelfde.

Ten slotte kun je altijd je geluk beproeven in een bar of club. Als je iemand ziet in wie je geïnteresseerd bent, ga dan naar hem toe en praat met hem. Wees flirterig, en kijk of ze in natura reageren. Als ze open lijken te staan voor het idee van een ongedwongen relatie, dan heb je misschien wel een vriend met voordelen gevonden.

Het maakt niet uit hoe je iemand vindt, volg gewoon de top 9 Vrienden met Voordelen regels, en je bent zeker om een geweldige tijd te hebben. Bedankt voor het lezen, en veel geluk!

Profiel auteur

Lieke Kibert

Datingexpert

Lieke Kibert, een gerenommeerde online datingexpert op datingbeoordelingen.nl, deelt waardevolle inzichten en praktische tips om succesvol te zijn in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen