Blog

6 vragen voor de eerste date die chemie opbouwen!

2022-10-09

6 vragen voor de eerste date die chemie opbouwen!

Nou, mijn vrienden, het stellen van de juiste vragen kan je van een gemiddelde eerste date naar ongelooflijke, langdurige emoties brengen die jullie beiden misschien in lange tijd niet hebben gehad.
De vragen stellen is lastig, want de realiteit is dat de juiste vragen en hun emotionele triggers voor iedereen anders kunnen zijn. Ik wil je enkele vragen geven die werken op basis van waarschijnlijkheid. In wezen zouden ze 70% van de tijd moeten werken. Ik ga er 6 met je delen!

1. Beoordeel hun emotionele reactie op jou: "Wat zijn je eerste gedachten over mij? Wees eerlijk!"

Dit is een geweldige vraag om vroeg te stellen, omdat het je een idee zal geven van hoe ze zich voelen over jou en of ze geïnteresseerd zijn in het nastreven van iets verder. Als ze dat niet zijn, kun je jezelf de moeite besparen en verder gaan.

2. Ontdek hun interesses: "Waar zou je 20 minuten non-stop over moeten praten?".

Het mooie van deze tip is dat hij gebaseerd is op de menselijke natuur - we praten allemaal graag over onszelf of over de onderwerpen die ons het meest na aan het hart liggen. Deze vraag laat je weten wat hun interesses zijn en of jullie raakvlakken hebben.
Als je erachter kunt komen wat je date doet oplichten van opwinding, zet je de sluizen open voor eindeloze, gemakkelijke gesprekken.

3. Krijg een aanbeveling van hen: "Ik wil deze maand een nieuw boek lezen; heb je goede aanbevelingen?".

Er is altijd een onderliggende wederkerigheid als het gaat om het opbouwen van chemie die onderzocht moet worden. Je kunt achter gedeelde interesses komen door iemand om een aanbeveling te vragen, waardoor je date zich gewaardeerd voelt. Om een stap verder te gaan, zou je iets kunnen vermelden op je online datingprofiel zoals: "Laat me weten of er goede lokale brouwerijen in de buurt zijn."

4. Leer hun meest hilarische/moeilijke verhalen: "Vertel me over een dom ding dat je ooit hebt gedaan."

Het delen van een gênant verhaal breekt het ijs en vermenselijkt jullie twee als volmaakt onvolmaakte mensen die af en toe fouten maken. Het zet ook de toon voor verdere zelfonthulling, wat de sleutel is tot intimiteit.
Dit egaliseert het speelveld en vermindert de spanning. Als ze kunnen lachen, hebben ze een enorme kans om te leren hoe ze reageren als dingen niet op hun manier gaan.

5. Zoek uit hoe ze denken over daten: "Wat is voor jou een fantastische eerste date?"

Dit lijkt misschien een beetje vreemd en zelfs contra-intuïtief, maar ik geloof dat het een geweldige manier is om te weten te komen waarin ze geïnteresseerd zijn en hoe ze romantiek en dating zien. Bovendien leidt het tot positievere gesprekken die sterke emoties opwekken. Dat kan je altijd wat ideeën geven voor waar de volgende date heen moet!

6. Kijk of ze spontaan zijn: "Als je nu alles zou kunnen doen, wat zou dat dan zijn?"

Met deze vraag kan je date hun fantasie aanboren en zich een beetje laten gaan. Het laat je zien of ze spontaan zijn, van plezier houden, of meer gereserveerd en ontspannen. Als ze niets uit hun hoofd kunnen bedenken, kun je misschien beter weggaan.

Zenuwachtig zijn over wat te zeggen op een date is normaal, maar dat hoeft niet. Vergeet niet om gepassioneerd te spreken, zelfverzekerd te lopen, en een positieve houding aan te nemen, wat de mensen om je heen ook blij zal maken. Je hebt niets te verliezen door dit uit te proberen!

Profiel auteur

Lieke Kibert

Datingexpert

Lieke Kibert, een gerenommeerde online datingexpert op datingbeoordelingen.nl, deelt waardevolle inzichten en praktische tips om succesvol te zijn in de wereld van online daten.

Andere artikelen op blog

 • Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  2023-12-22

  Onthulling van Tinder SELECT: Verhoog je datinggame

  In de steeds veranderende wereld van online dating heeft Tinder weer een baanbrekende stap gezet met de introductie van zijn exclusieve lidmaatschap - Tinder SELECT. Gericht op het verbeteren van je datingervaring, opent dit premium lidmaatschap deuren naar een reeks unieke extraatjes die het onderscheiden van het standaard Tinder-aanbod. In deze blogpost verkennen we wat Tinder SELECT te bieden heeft en hoe je dit exclusieve datinggebied kunt ontsluiten.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen
 • Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  2023-12-12

  Beste 30 openingszinnen die harten doen fladderen

  In de wereld van dating en romantiek kan een goed getimede en charmante openingszin de sleutel zijn tot het breken van het ijs en het maken van een gedenkwaardige eerste indruk.

  Klaas van Gelder

  Klaas van Gelder

  Datingblogger

  2 minuten lezen